Bijbelse verzen over hardlopen

Sommige lopers vinden inspiratie via passages in de Bijbel. Hier zijn enkele bijbelpassages waarin wordt genoemd rennen of kan worden toegepast op hardlopen.

1. "Onderzoek het pad voor uw voeten, en al uw wegen zullen zeker zijn."
- Spreuken 4:26

2. "Laten we met uithoudingsvermogen rennen over het ras dat God ons heeft gegeven."
- Hebreeën 12: 1

3. "Er is geen enkele test voorbij gekomen die niet voor iedereen geldt.

God is getrouw en hij laat je niet buiten je kracht testen, maar met het testen, zal hij ook de uitweg bieden, zodat je in staat zult zijn om het te doorstaan. "
- 1 Korinthiërs 10:13

4. "We kunnen ons ook verheugen wanneer we problemen en beproevingen tegenkomen, want we weten dat ze ons helpen om uithoudingsvermogen te ontwikkelen."
- Romeinen 5: 3

5. "De God die mij met kracht heeft omgord heeft mijn weg geopend, hij maakt mijn voeten als de voeten van een hert, hij zorgt ervoor dat ik op de hoogte sta."
- 2 Samuël 22: 33-34

6. "Ik keerde terug, en zag onder de zon, dat het ras niet is voor de snelle, noch voor de strijd tegen de sterken, noch voor het brood voor de wijzen, noch voor de rijken voor mensen van begrip, en nog niet voor de vaardige mensen. maar tijd en toeval met hen allemaal. "
- Prediker 9:11

7. "Dus, verban angst uit je hart en gooi de problemen van je lichaam af."
-Ecclesiastes 11:10

8. "Hij geeft kracht aan hen die moe en versleten zijn, hij biedt ja sterkte aan de zwakken.

Zelfs jongeren zullen uitgeput raken, en jonge mannen zullen vallen opgeven. Maar zij die wachten op de Heer zullen nieuwe kracht vinden. Ze zullen hoog op vleugels vliegen als adelaars. Ze zullen rennen en niet moe worden. Ze zullen lopen en niet flauwvallen. '
- Jesaja 40: 29-31

9. "Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb de race beëindigd, ik heb het geloof bewaard."
- 2 Timotheüs 4: 7

10. "Wanneer je loopt, zal je stap niet worden belemmerd, en als je rent, zul je niet struikelen."
- Spreuken 4:12

11. "Weet u niet dat in een race alle hardlopers rennen, maar dat slechts één de prijs krijgt?

Ren op zo'n manier dat je de prijs krijgt. Iedereen die in de wedstrijden meedoet, gaat in strikte training. Ze doen het om een ​​kroon te krijgen die niet zal standhouden, maar we doen het om een ​​kroon te krijgen die voor altijd zal blijven bestaan. Daarom loop ik niet als een man die doelloos rent; Ik vecht niet als een man die in de lucht springt. Nee, ik sla mijn lichaam en maak er mijn slaaf van, zodat nadat ik aan anderen gepredikt heb, ik zelf niet gediskwalificeerd zal worden voor de prijs. "
- 1 Korinthiërs 9: 24-27

12. "Maar wat u betreft, wees sterk en geef niet op, want uw werk zal worden beloond."
-2 Chronicles 15: 7

13. Ik heb het niet bereikt, maar ik concentreer me op dit ene ding: het verleden vergeten en uitkijken naar wat ons te wachten staat, druk ik op om het einde van de race te bereiken en de hemelse prijs te ontvangen. "
Filippenzen 3:13

14. "Elke atleet oefent op elke manier discipline uit."
-1 Korinthiërs 9:25

15. "Ik kan alles doen door Christus, die me kracht geeft."
-Philippians 4:13

16. Op het moment lijkt alle discipline een oorzaak niet uit vreugde maar uit pijn, maar later brengt het de vreedzame vrucht van rechtvaardigheid naar degenen die er door zijn getraind. Versterk zo uw hangende handen en uw zwakke knieën. Maak rechte paden voor je voeten, dat wat kreupel is misschien niet ontwricht maar genezen is.


- Hebreeën 12: 11-13

17. " Ik loop op het pad van uw bevelen, want u hebt mijn hart bevrijd."
-Psalm 119: 32

18. "Weet u niet dat uw lichaam een ​​tempel van de Heilige Geest in u is, die u van God hebt en dat u niet de uwe bent? Want je bent voor een prijs gekocht. Verheerlijk daarom God in uw lichaam. "
-1 Korinthiërs 6: 19-20

19. "Met Gods hulp zullen we machtige dingen doen."
-Psalm 60:12

20. Evenzo, als iemand als sporter concurreert, ontvangt hij de kroon van de overwinnaar alleen als hij volgens de regels concurreert.
-2 Timotheüs 2: 5

21. "Laat je ogen recht vooruit kijken, fixeer je blik recht voor je."
- Spreuken 4:25

Zie ook:

Terug naar UITVOERENDE QUOTES