De RipSurfer X gebruiken: wat te verwachten van een land-gebaseerde surfklasse

Krijg Fit Surf-Style op de RipSurfer X Balance Board

Nadat ik RipSurfer X van SurfSet Fitness op Shark Tank had gezien, kon ik niet wachten om een ​​surfschool op het land een keer te proberen. Dus toen City Surf Fitness werd geopend in Austin, TX, meldde ik mij zo snel mogelijk aan om het surfplankachtige fitnessgereedschap eens te proberen.

City Surf is een multi-studio fitnessketen in Texas, Louisiana, Arizona, Georgia en Colorado. De keten gebruikt de indoor surfboards van RipSurfer X om studenten te voorzien van een verscheidenheid aan merkcursussen.

Deze lessen omvatten alles van circuittraining en bootkampen tot barre trainingen en yoga, allemaal uitgevoerd op en rond de overdekte surfplanken.

De Austin, TX-faciliteit biedt twee van de merkprogramma's:

Ik besloot zowel City Surf als Buddha Board bij te wonen in back-to-back lessen.

Wat u moet weten over de RipSurfer X

De RipSurfer X ziet er echt uit als een surfplank. Het is ongeveer 6 voet lang en twee voet breed, met een surfplankvorm. Op slechts 35 pond, het is relatief lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen.

Het bord zit bovenop wat lijkt op drie kleine stabiliteitsballen die onder de lengte van het bord liggen. Spansnoeren verbinden het bord met zijn stevige basis en houden het op zijn plaats bovenop de kleine stabiliteitsballen. Het resultaat is gecontroleerde instabiliteit. Met andere woorden, het bord waarop je staat is zeer onstabiel maar nog steeds veilig - je hoeft je geen zorgen te maken dat het bord van de ballen valt en je naar de grond gooit.

Hoewel ik nog nooit persoonlijk heb gesurft, heb ik stand-up paddleboarding , wakeboarden en waterskiën gedaan, dus ik kan bevestigen dat de instabiliteit van het bord veel lijkt op wat je zou ervaren terwijl je op het water bent - het board verschuift en beweegt elke richting op basis van je bewegingen.

Het bord gebruiken

Nadat ik mijn instructeur had verteld dat het mijn eerste keer was dat ik een op surf geïnspireerde klas bijwoonde, nam ze een paar minuten de tijd om me aan het bestuur voor te stellen om me te vertellen wat ik kon verwachten. De instabiliteit van het board is even wennen, dus benadrukte ze dat het prima was om oefeningen op de grond aan de zijkant van het bord te doen als het te uitdagend was om ze op het bord te doen. Ze liet me ook weten dat ze aanpassingen zou aanbieden voor elke oefening, zodat ik mijn weg naar binnen kon verlichten.

Zoals verwacht is het bord wiebelen. Het is onstabiel. Maar als je veel balanstraining doet, is het effect niet zo heel anders dan wanneer je op een balansschijf of BOSU-bal staat . Het belangrijkste verschil (en voordeel) is dat het een veel langer en breder platform heeft dat het mogelijk maakt om oefeningen uit te voeren die je onmogelijk op een kleiner oppervlak kunt uitvoeren, zoals lunges.

De lengte van het bord zorgde ook voor een nieuwe uitdaging. Omdat het bord ongeveer zes voet lang is en ik ongeveer zes voet lang ben, gaf een deel van de oefeningen, zoals planken en push-ups, me het gevoel dat ik van de randen van het platform zou vallen met een slecht geplaatste hand of voet.

Dit was geen groot probleem toen de oefening niets meer nodig had dan een statische greep (zoals een plank), maar tijdens actieve bewegingen, zoals burpees of bergbeklimmers , werd het veel beangstigender , waar ik een beetje ongerust was dat ik misschien op mijn voeten van het einde van het bord. Pas halverwege de klas realiseerde ik me niet dat de RipSurfer X pads en kleine bumpers langs de achterrand heeft, waardoor het mogelijk is om het uiteinde van het board te 'voelen' voordat je het daadwerkelijk raakt. Deze ontdekking heeft me geholpen meer vertrouwd te raken met de actieve bewegingen die een volledige lichaamsextensie vereisten.

The Class Experience

De City Surf-klasse was zwaar, met uitdagende interval-achtige programmering.

Dit soort conditionering is altijd belastend, maar City Surf vereist een extra dosis mentale betrokkenheid om rekening te houden met de toegevoegde instabiliteit van het bord. Ik vond vooral de surfgeïnspireerde bewegingen, zoals "zwemmen", waarbij je gevoelig op het board ligt en doet alsof je met je armen door water zwemt, en pop-ups, waar je snel overgaat van een buikligging naar een staande persoon positie op het bord.

Helaas was ik niet zo'n grote fan van de yogales. De extra instabiliteit van het bord maakte het voor mij moeilijker om elke pose met succes en veilig uit te voeren. Ik had liever de les op de grond gedaan. Dat gezegd hebbende, veel van de vrouwen in de klas waren enthousiast over de ervaring aan het eind, dus ik weet dat andere mensen ervan genoten.

Een klasse vinden

CitySurf is niet de enige fitnessstudio die op surf geïnspireerde lessen aanbiedt op een RipSurfer X. Je kunt naar klassen in jouw omgeving zoeken door naar de SurfSet-website te gaan. Ze hebben een lijst met alle gecertificeerde trainers en studio's die hun boards gebruiken.