Ik heb het geprobeerd: SUP Yoga

Een Landlubber neemt de zee in om yoga op een peddelplank te proberen

Het leek niet dat het mogelijk lukte. In een hoek heb je me, een geëngageerde landrot die gekend is om zeeziek te worden terwijl hij op een opblaasbaar vlot in een rustig zwembad ligt. Niet alleen geef ik niet om de beweging van de oceaan, ik heb wat ik beschouw als een verstandige afkeer van het blootstellen van mijn huid aan de harde stralen van de zon. Bij het gemeenschappelijke zwembad is mijn familie degene met onbezonnen wachters en breedgerande hoeden.

En hoewel ik te veel van een vinyasa ben, vind ik het heerlijk om mezelf een yoga-purist te noemen, maar ik voel niet echt de behoefte om mijn praktijk overal mee naar toe te nemen, behalve een schone, goed verlichte yogastudio.

In de andere hoek was mijn waardige tegenstander, de nieuwste trend: yoga op een stand-up paddleboard. Laat het spel beginnen.

Stand-Up Paddle Board-basis

Stand-up paddleboarden (SUP) ontstond voor het eerst in de stranden van Hawaï in de jaren 1960 en begon ongeveer 10 jaar geleden op het vasteland in opmars te raken. Afgezien van de kusten, is het bijzonder populair op stedelijke waterwegen, waar het een uniek uitkijkpunt biedt van waaruit het in wisselwerking staat met het leven in de stad terwijl het voorbij skimming. Rechtop staan ​​op het niveau van het wateroppervlak geeft je het gevoel en uiterlijk van lopen op water. Het is ook een geweldige manier om fit te worden, terwijl je de benen en de kern bewerkt om op het board en de armen en rug te blijven om jezelf voort te stuwen. Het bord is breed en stabiel genoeg zodat iemand het slimme idee kreeg om het te behandelen als een zwevende yogamat en SUP-yoga werd geboren.

SUP Yoga

Ik ben onlangs begonnen om zelf de wateren (sorry) te testen. Ten eerste moest ik bekwaam worden in het omgaan met het bord, wat me verraste door gemakkelijk en intuïtief te zijn, ondanks het feit dat de laatste keer dat ik me herinner dat ik roeide iets zich enkele tientallen jaren geleden in het slaapkamp bevond. Nadat we comfortabel peddelen rond het aanlegsteiger, gingen we naar open water (ook bekend als ongeveer 100 meter naar het midden van het meer).

Vanaf nu werd ik geleid in een verrassend "normale" yogales. Er was ademwerk , zonnegroeten , rugbuigen en zelfs een inversie. De overgangen verliepen traag en veel van mijn aandacht ging naar het niet in de drank vallen, maar ik slaagde erin om geloofwaardige versies van de klassieke poses te gebruiken. Oefenen op het paddle board deed me vreemd denken aan de yoga op de Wii Fit . Net als het Wii Balance Board onthult het paddleboard of je sterker in de ene of de andere voet leunt en herinnert je je benen echt in staande houdingen. Maar terwijl de Wii-inzetten relatief laag zijn, resulteert een gebrek aan evenwicht op het paddleboard in een onverwachte dip. Het paddle-board biedt ook veel betere landschappen; mijn favoriete poses werden liggend op mijn rug gedaan met uitzicht op de wolken die bovenlangs stroomden. Savasana , met mijn handen in het water achterlatend, was zalig, hoewel mijn ontspanning werd afgewisseld met de zeurende bezorgdheid dat ik door een tegenligger zou worden geraakt of een zonnebrand op mijn blootgestelde benen zou krijgen. Ik kon niet beslissen welk lot erger zou worden, uiteindelijk liet ik het los en dreef weg.

Het resultaat

Ik heb veel meer genoten van SUP-yoga dan ik had verwacht, maar ik zie niet dat het voor mij een gewoonte wordt. Om te beginnen is het duur.

Een klasse van 90 minuten was $ 25, ongeveer $ 10 meer dan ik zou verwachten voor een studioklas. Yoga op een paddleboard is zeker een goede work-out (mijn dijen, schouders en de kern deden de volgende dag pijn), maar de yoga raakt ondergeschikt aan het board. Terwijl ik mijn yoga op mooi, droog land zal houden, heeft Signe Wendt, een yogaleraar en SUP-yogaliefhebber die lessen volgt met Say Om Paddle Yoga 404 in Austin, Texas, een andere kijk. "De uitdaging van de extra instabiliteit [van het bord] lijkt echt een dieper niveau van aandacht te brengen in mijn praktijk," zegt ze. Wendt waardeert ook het gevoel van verbinding met de natuur dat SUP-yoga biedt.

"Op hetzelfde moment dat de instabiliteit mijn ervaring echt internaliseert, vergroot de uitgestrektheid van de natuur mijn ervaring," voegt ze eraan toe. Mijn advies? Ga naar je dichtstbijzijnde grote watermassa om te zien of SUP-yoga je boot drijft.

SUP Yoga Tips